Гергана Ю. Димитрова

 

Завършва Културология в СУ „Св. Климент Охридски”, Режисура в театралната академия „Ернст Буш” в Берлин и в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”.

От 2006 година работи като режисьор на свободна практика в България и Германия. Превежда от немски главно съвременна драматургия, автор е на няколко статии за театър в немски и български издания, на няколко драматизации и на две пиеси.

 

Гергана е основател и председател на ОСАИК „36 маймуни” и съосновател и активен член на АСТ – Асоциация за свободен театър.

 

Участва в редица национални и международни форуми, семинари и фестивали, носител на две награди „Икар” 2012 – за драматургия (заедно със Здрава Каменова) и режисура на спектакъла „Праехидно”, продукция на Организация „36 маймуни”.

 

Основен фокус в работата ѝ досега са съвременната драматургия и новите театрални форми. Интересува се от диалога между театър и наука, от интердисциплинарния подход в театъра и от културни политики в сферата на независимите изпълнителски изкуства.

 

Обича да пие студена бира вечер, да спи на открито, да пътува, да яде салата, морски дарове и домашна лютеница, но не едновременно.

 Елена И. Шоповa

 

Завършва Сценография и костюм в Национална Художествена академия-София през 2007 годна. През 2009 година завършва магистърска програма Дигитална сценография и анимация.

 

Интересува се от театър, рисуване, живопис, 3D анимация и визуализация. Занимава се със сценография и дизайн на театрални, филмови и телевизионни продукции.

 

През 2007 участва в ПроТекст – пилотния проект на ОСАИК “36 маймуни”. От тогава работи с организацията.

 

Автор е на сценографски, костюмографски и мултимедийни проекти като „Времето на кварките“; „Праехидно”; „Нордост”; „ Животът макар и кратък“; „Ева Бекщайн“; Истории на обикновената лудост“; „Тунелджии“; „Момчето пред прозореца“ документален филм за художника Иван Ненов; „Сървайвър“ – Камбоджа и др.

 

 


Петко Стоянов (член на организацията от 2010 до 2016 година)

 

Завършва Режисура за драматичен театър в Университет по изкуствата – гр. Яш, Румъния през 2011 година. Дипломира се с представлението в неконвенционално пространство „Малка пиеса за детска стая” от Яна Борисова.

 

През 2009 и 2010 е един от организаторите на второто и третото издание на Международен студентски театрален фестивал ContemporanIS в гр. Яш.

 

През 2010 е асистент-режисьор и видео-оператор в проекта на “36 Маймуни” „ПроТекст 4: Произведено в България”. През 2011 е асистент-режисьор на представлението „Праехидно” от Гергана Димитрова и Здрава Каменова с реж. Гергана Димитрова.

 

През 2012 прави режисьорския си дебют с миниатюрата “Рея” в рамките на ПроТекст 5: НАВРЕМЕ

 


Василена В. Радева (член на организацията до 2015)

 

Завършва Tеатрална режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. От тогава е поставила спектаклите „Вампир“ от А. Страшимиров (3 номинации „Икар“); „Сестри“ от Людмила Разумовска; „Тунелджии“ от Дон Дюинс – независим театрален проект; „Грозният“ от М. фон Майенбург; „Малкият принц“ от А. Дьо Сент Екзюпери – независим проект; „Нордост“ от Торстен Бухщайнер; „Карнавал. сom“ от Жорди Галсаран; „Животът, макар и кратък“ от С. Стратиев; „Безсърдечно“ от Здрава Каменова.

 

Участвала е в множество театрални семинари, форуми и фестивали в България, Германия, Израел, Америка. Носител е на наградите „А‘аскер“ 2011 за „изгряваща звезда“ и „Икар“ 2011 за най-добро представление.

 

Василена винаги е била маймуна – през 2007 година официално си го признава, когато става режисьор в ОСАИК “36 маймуни”. Режисьор е във всички досегашни издания на ПроТекст – пилотния проект на организацията.

 

Тя е и един от основателите на АСТ – Асоциация за свободен театър и усилено се включва в настоящите дейности на Асоциацията.

 

Приема театъра като най-голямото предизвикателство в своя живот и целта ѝ е да държи приключенски дух във всяко свое проектно гмуркане. Вдъхновява се най-вече от срещите душа-душа, личност-идея, а също така от скандинавското и италианското кино. Мечтае да прави все по-смели представления със сърцати хора. Обича да кара велосипед в планината, да пие бира с приятели, да общува с деца, да се смее и да пътешества.