МАШИНИТЕ СА КУЧКИ

"Машините са кучки"

театрален спектакъл

Предстояща дата: 02.12.2023 (субтитри на английски)

 РЦСИ Топлоцентрала / 19:00 часа

Продължителност: 70 мин.

 

Текст: Гергана Димитрова и Здрава Каменова

По идея на Иво Стаменов ОттО

Режисьор: Гергана Димитрова

Участват: Здрава Каменова и Александър Митрев 

Музика: Павел Терзийски

Сценография: Никола Налбантов

Звукоинженер: Иво Стаменов ОттО

Асистент-режисьор: Стефани Стефанова

Превод на английски: Мариана Събева

Плакат: Елена Шопова

 

Случвало ли ви се е да спорите с GPS-а? А да проклинате колата си или да обвинявате телефона си, че нe ви разбира? Какво точно очакваме от техниката, какво мислят машините за нас? Можем ли да създадем съвършена машина, ако самите ние сме несъвършени и колко валидни са днес трите закона на роботиката на Айзък Азимов?

Тези въпроси си поставя "Машините са кучки" - най-новият спектакъл на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, по идея на Иво Стаменов ОттО.

 

Пиесата ни запознава с Герда, която точно днес е решила да поеме на път, да остави всичко, да се опита да стигне там, където мечтае. Единствените ѝ партньори в това пътешествие са машините, в чиито добри намерения и способност за емпатия човечеството отдавна се съмнява.

Здрава Каменова и Александър Митрев превеждат публиката през няколко динамични, смешни и малко криволичещи часове от живота на Герда, в които основна роля играят един GPS, един телефон и една кола.

 

--

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд "Култура", по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г. и ВРЧКО.

 


ГАЛЕРИЯ

фотограф: Васил Къркеланов


ВИДЕО