Download
Homo Ludens
homo_ludens-cindarellas.doc
Microsoft Word Document 62.0 KB

Eurodram in Sofia 12 – 14 May 2015

 

 

вижте целия текст ТУК


‘P.O. Box Unabomber’ at Single Carrot Theatre

by Amanda Gunther on August 2, 2013

 

 

вижте целия текст ТУК


Das Theaterfestival Varna Summer erkundet den Globus und entdeckt die bedrohte Spezies Mensch

von Dorte Lena Eilers

Theater der Zeit-Oktober-2012

 

Участието на “Праехидно в Международния театрален фестивал “Варненско лято” 2012 беше отразено в едно от най-престижните немски списания за театър

 

превод на откъса за “Праехидно”: “Театралният фестивал “Варненско лято” проучва планетата и открива застрашения вид ‘човек’”.[...] “Праехидно е малка, но отявлено нахално смела независима продукция, която най-пълно отразява това търсене”. [...] “Заплаха, разрушение, смърт – рядко можем да срещнем толкова многопластов, поетичен и гневен разказ на чувството за безмощна обреченост на човека от нашето време, както в тази продукция, която съотнася личното и политическото, разпростирайки се на три континента”

 

вижте целия текст на немски език ТУК


„Нови пиеси от Европа”

Театрално биенале Висбаден

от Гергана Димитрова

Платформа “Нови драматургии”, юли 2012

 

Режисьорът Гергана Димитрова („36 Маймуни”) посети XI Биенале „Нови пиеси от Европа” във Висбаден (Германия) и специално за „Нови драматургии” откроява някои нови подходи към текста за театър и неговата сценична реализация, регистрирани на най-големия международен форум за съвременна драматургия на континента.

 

вижте целия текст ТУК


Гергана Димитрова за “36 маймуни”, “Праехидно” и редките видове

интервю на Кристина Никова с Гергана Димитрова

Public Republic, януари 2012

 

“Хубаво е, когато твориш, да си отворен за нови идеи и влияния, да си готов да поемеш в неочаквана за теб посока…Имаше моменти, в които се обаждах на Здрава и й казвах „Ох, ще ме побърка тази пиеса. Тя е чудовище. Как можахме да я напишем толкова трудна…”

 

Вижте целия текст ТУК


36 МАЙМУНИ, КАК СЕ СПРАВЯТЕ?

инициатива “Как се справяш?”

panaoki.com, септември 2011

 

“Всички ние обичаме да се занимаваме с „маймунджилъци” (за тази дума има множество тези за начина на изписване, word си каза тежката дума сега). Значението, което влагаме в тази дейност, е: да направиш с маймунска лекота нещо, което да доведе някой друг до мисълта, че е човек. Нещо като лекомислено дописване на Дарвиновата теория.”

 

вижте целия текст ТУК


36 Monkeys in magazine “UBU – European stages”

May 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

прочетете целия текст на английски или френски език ТУК


“За театралната 2010″

Литературен вестник, 15 декември 2012

 

“…свежо, живо и наистина обнадеждаващо и зареждащо театрално събитие… Това е четвъртото издание на проекта “ProText” на групата “36 маймуни”, озаглавено “Произведено в България”

 

вижте целия текст на стр.8 ТУК