РЕЯ | REYA от Петко Стоянов и Здрава Каменова

Антиутопичен моноспектакъл за връзките между икономическото развитие, околната среда и мястото на социалния индивид в бъдещето общество.

 

екип на проекта:

текст: Петко Стоянов и Здрава Каменова

идея и режисура: Петко Стоянов

видео-арт: Никола Налбантов

авторска музика: Тодор Стоянов

озвучаване: Ясен Тошев

координатор: Катрин Хрусанова

участва: Надежда Панайотова

глас: Кирил Бояджиев и Здрава Каменова

 

 

Бъдещето, към което сме се устремили, винаги е предизвиквало интерес, но същевременно и много въпроси. Какъв е смисълът на човешкото съществуване в днешното силно зависимо от икономиката общество? Какво се случва, когато човешките взаимоотношения са изчерпани, а връзката между човека и природата е прекъсната и всичко се случва по предварително зададена математическа формула?

В антиутопичния свят, който представлението изгражда, личността е заличена, а източниците на емоции – сведени до минимум. Медицинските прегледи определят готовността на женския индивид да се репродуцира и да изпълни дълга си към държавата. Сами определяме климатичните условия и можем да поръчаме органично дърво по телефона.

 

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата - 2019 г. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

премиера: София, България, 2013 г.

партньори: Център за култура и дебат „Червената къща – Андрей Николов”, Гьоте институт

Специални благодарности на: Александра Додс, Елена Димитрова, ghostdog, Гергана Димитрова, Младен Алексиев, Елена Шопова, Георги Георгиев, Културна фондация А25, Мартин Каров, Михаела Начкова, Атанас Игов, Здравко Дойчев, Цветан Толев, Q-bo, Вася Блохат, Ина Вълчанова, Стойчо Влайков, Любомир Драганов.

 

Официална селекция на Аскеер 2014 за драматургичен текст, Узана Поляна Фест 2014, Фестивал за съвременен театър “ContemporanIS” 2014 /Румъния/.      

ГАЛЕРИЯ