ProText 3 x 3

С най-голямо удоволствие ви каним на деветото издание на ProText 3x3. Дългогодишното приключение на съвременната драматургия продължава с представянето на две български и една каталонска пиеса по време на ProText 3x3. Трима режисьори, а именно Гергана Димитрова, Борис Зафиров и Александра Петрова, ще се сблъскат с три текста, непоставяни досега на сцена. Авторите на пиесите са Сабина Стефанова, Пау Миро и Мирослав Христов.

Всяка седмица по време на изданието на ProText 3x3 ще бъде представян по един от текстовете под формата на пърформанс-четения. Екипите ще имат по една седмица време за подготовка, след което ще представят пред вас, публиката, резултатите от съвместната работа на драматурзи, режисьори, актьори, сценографи, музиканти, видео артисти и т.н.

По време на представянето на резултатите от отворената покана за участие в селекцията на Eurodram 2018, ще се проведе и публична дискусия на тема „ Отглеждане на автори за начинаещи“, в която ще се включат и специални гости, които засега ще запазим в тайна.

Очакваме ви!

 

Програма на ProText 3x3:

 

16.03. от 19:30 часа, бар TIME OUT (ул. Луи Леже 2, от лявата страна на Сатиричен театър „Ал. Константинов“, в подземието)

 

Официално обявяване на резултатите от отворената поканата за участие в селекцията на EURODRAM 2018 г. за съвременни български театрални текстове. Разговор с авторите и публична дискусия на тема: „Отглеждане на автори за начинаещи“ с участието на специално поканени гости. Модератори: Гергана Димитрова и Ясен Василев (и двамата са част от селекцията на EURODRAM 2016)

 

23.03 и 24.03 от 19:30, бар TIME OUT

„На тъмно“ от Сабина Стефанова

Режисьор: Гергана Димитрова

Билети: 12/8лв. бар TIME OUT (с предварителна продажба на място след 17ч.)

 

29.03. и 30.03. от 19:30, ДНК

„Каре“ от Пау Миро

Превод: Нева Мичева

Режисьор: Борис Зафиров

Билети: 12/8лв. на касите на НДК и ДНК

 

04.04. и 05.04. от 19:30, ДНК

“Цикадите“ от Мирослав Христов

Режисьор: Александра Петрова

Билети: 12/8лв. на касите на НДК и ДНК

 

ProText се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Проектът е финансиран от Програма „ Култура“ на  Столична община.  

 

Партньори на деветото издание на ProText са: ДНК – пространаство за съвременен танц и пърформанс/НДК; Гьоте-институт България, Eurodram, ивент бар TIME OUT.